Veel gestelde vragen Look Good Feel Better

Wat is Look Good Feel Better?

Stichting Look Good Feel Better informeert en adviseert patiënten, professionals en publiek over uiterlijke verzorging bij kanker. Het gaat om een niet-medisch, productneutraal programma dat veelal gratis wordt aangeboden aan de deelnemers. Wij geven voorlichting, speciale workshops in ziekenhuizen en persoonlijk advies en behandelingen door heel Nederland.

Wat zijn workshops uiterlijke verzorging?

Tijdens een twee uur durende workshop wordt advies over huid- en haarverzorging gegeven aan circa twaalf deelnemers. Speciaal getrainde beauty professionals  laten stapsgewijs zien op welke manier de huid het beste verzorgd kan worden en hoe de deelnemers met behulp van make-up er beter uit kunnen zien. Er is een haarwerker/kapper aanwezig die laat zien wat er mogelijk is met pruiken. Ook is er gelegenheid om te experimenteren met sjaals en andere alternatieven voor wie geen pruik wil dragen. Na de workshop krijgt iedere deelnemers een toilettas met cosmeticaproducten mee. Deze worden gedoneerd door diverse cosmeticabedrijven. De workshops zijn gratis voor de deelnemers.

Voor wie is de workshop bestemd?

De workshop is bestemd voor mensen met kanker, zowel mannen als vrouwen, tijdens en/of (recent) na hun behandeling. Het ziekenhuis nodigt de deelnemers uit. Dit houdt in dat de deelnemers patiënt zijn in het betreffende ziekenhuis. In Nederland hebben sinds 2005 tot heden meer dan 10.000 mensen deelgenomen aan een Look Good Feel Better workshop.

Waar worden de workshops gegeven?

In 75 ziekenhuizen door heel Nederland worden workshops uiterlijke verzorging gegeven. Voor meer informatie kun je terecht bij het onderdeel workshops.

Hoeveel workshops worden er jaarlijks gegeven?

Er worden jaarlijks meer dan 325 workshops gegeven in 75 ziekenhuizen. 

Kan ik ook bij Look Good Feel Better terecht als ik niet naar een workshop wil?

Jazeker, Look Good Feel Better beschikt over een uitgebreid netwerk van professionals uiterlijke verzorging met wie een afspraak gemaakt kan worden voor een individuele behandeling en persoonlijk advies.

Is Look Good Feel Better alleen bestemd voor vrouwen?

Nee, ook mannen maken gebruik van Look Good Feel Better. Met name van de individuele behandelingen. Er zijn enkele mannenworkshop per jaar, voor meer info hierover neem contact met ons op.

Hoe worden de activiteiten van Look Good Feel Better gefinancierd?

Stichting Look Good Feel Better is volledig afhankelijk van giften van bedrijven en particulieren. De Nederlandse Cosmeticavereniging, Stichting Roparun, cosmeticabedrijven, ziekenhuizen en particuliere fondsen zijn tot nu toe de belangrijkste donateurs. Buiten financiële steun worden ook alle 45.000 producten die nodig zijn voor de workshops gratis ter beschikking gesteld door de cosmeticabedrijven. 

Hoe word je vrijwilliger van Look Good Feel Better?

Schoonheidsspecialisten, visagisten, huidtherapeuten, kapper/ haar werker of een andere beauty professionals kunnen zich aanmelden als vrijwilliger. Vrijwilligers begeleiden workshops in ziekenhuizen of geven individuele behandelingen in het ziekenhuis of in hun eigen praktijk. Daarnaast zijn er ook andere, vaak eenmalige activiteiten.

Hoeveel vrijwilligers werken er voor Look Good Feel Better?

In Nederland zetten meer dan 450 vrijwilligers zich belangeloos in voor Look Good Feel Better. Het gaat hier om speciaal getrainde schoonheidsspecialisten, visagisten, kappers, haarwerkers en overige beauty professionals.

Hoe lang bestaat Look Good Feel Better al?

Het programma is door Toos Born, een patiënte, en het Integraal Kankercentrum Amsterdam opgestart in 1989. In 2001 is Stichting Look Good Feel Better (toentertijd genaamd Goed Verzorgd, Beter Gevoel) opgericht die het programma landelijk voortzet en uitbreidt.

Delen mag!