Misschien ben je door je ziekte of de behandeling zwaarder geworden of juist afgevallen. Of is je teint valer geworden en zit je haar niet goed meer in model. Het mogen uiterlijkheden zijn, ze bevorderen niet bepaald je zelfvertrouwen. Hoewel iedereen een eigen gevoel heeft voor stijl en smaak, zijn er toch een paar adviezen te geven.

Tips over kleur en styling

Kleurstyling

Seizoenen vormen de basis van kleurstyling. Zo zijn er winter-, zomer-, herfst- en lentetypes. Welk type jij bent, hangt af van de kleur van je ogen, huid en haar. Een kleur- en stylingadviseur maakt een kleuranalyse voor je. Er wordt gekeken welke kleuren het beste bij je passen. Aan de hand daarvan wordt je ‘kleurtype’ bepaald en krijg je een kleurenpaspoort.

Warme kleuren

Soms kan je bepaalde kleuren beter helemaal vermijden. Is je teint door de behandeling veranderd, dan hebben warme en neutrale kleuren de voorkeur boven felle kleuren. Ga naar een kledingzaak waar je je prettig voelt en vraag om een eerlijk advies.

Opvallende sieraden

Een paar opvallende oorbellen, een mooie gekleurde halsketting, een serie armbanden kunnen je outfit flink ophalen. Vaak willen mensen die op bezoek komen iets meebrengen. Misschien is een sieraad een idee?

Verschillende halslijnen

Ben je in je gezicht vermagerd, dan lijk je met een T-shirt of trui met een ronde hals wat voller. Kies voor ‘brede’ oorbellen. Een dikker gezicht compenseer je met een V-hals en ‘lange’ oorbellen. Littekens verberg je met een ketting, sjaal of omslagdoek. Heb je een korte hals, kies dan voor een dunne, niet al te lange sjaal. Zo voorkom je dat je er ‘propperig’ uit gaat zien.

Veel afgevallen

Ben je heel mager geworden, experimenteer dan eens met verschillende lagen kleding over elkaar. Een gekke sjaal om je middel, niet al te lange rokken, een T-shirt met een opvallend dessin, een mooie ceintuur, wijde broeken en horizontale lijnen verleggen de accenten en geven je figuur meer volume.

Veel aangekomen

Ben je zwaarder geworden, vermijd dan horizontale lijnen, tenzij je je figuur wilt accentueren. Iets wijdere kleding, egale kleuren, een bijzondere halsuitsnijding, asymmetrische sluitingen en opvallende sieraden accentueren je goede kanten en geven een bijzondere uitstraling.

Onopvallend stoma

Sommige mensen krijgen een darm- of blaasstoma aangemeten. Als je het zakje niet recht naar beneden maar iets schuin plakt, volgt het de lijn van je lichaam en valt het minder op. Steekzakken zijn een prima afleiding. Draag je graag een strakke rok, dan is ook dat heel goed mogelijk. Probeer het ook eens met een sjaal om je middel.

Delen mag!